четвер, 8 листопада 2012 р.

Ми дослідили питання "Творчість Т.Г.Шевченко"


Проблемне запитання проекту: Ким був Тарас Григорович Шевченко для українського народу і які життєві уроки залишив він нам, своїм духовним нащадкам?
Об’єкт дослідження: Життя і творчість Т.Г.Шевченка.
Проблемне запитання уроку: Чи був Т.Г.Шевченко гуманістом, просвітителем і педагогом?
Мета: 
Розкрити нові грані постаті Т.Г.Шевченка, які ще більше увиразнили б уяву учнів про особистість поета і стала ще одним доказом його феноменальності; глибше осмислити творчість великого Кобзаря.
·                  Розвивати здатність бачити об’єкт всебічно, виділяти його істотні ознаки, встановлювати відношення і причинно-наслідкові зв’язки.
·                  Виховувати потребу в спостереженні, формувати ціннісні орієнтири, особистісний досвід творчої діяльності учнів.
·                  Удосконалювати культуру мовлення та навики зв'язного мовлення.
·    Дослідження проблемного запитання ( аргументоване обґрунтування власної позиції)
·    Створення ( заповнення) опорних схем протягом уроку.
·        Формування умовиводів за ОС та встановлення істини за проблемним запитанням уроку.
·        Доповнення відповіді на проблемне запитання проекту «Ким був і які життєві уроки залишив нам, своїм духовним нащадкам?»
 Чи є якісь запитання, зауваження чи пропозиції щодо плану роботи на уроці?
·        Зверніть увагу на опорні схеми, над якими ви будете працювати протягом уроку- це допоможе вам систематизувати й узагальнити навчальний матеріал і дати відповіді на проблемне й тематичні запитання уроку- проекту.
·        Щодо оцінювання вашої роботи, то ви можете отримати бали за активну роботу на уроці, за роботу з опорною схемою, за виконання випереджувальних завдань вдома. Наприкінці уроку вам буде виведено підсумовуючий загальний бал.

Немає коментарів:

Дописати коментар